“Ненаказаната агресия е подкрепа на злото”, категоричен е директорът Красимир Ангелов, който подготвя писмо обръщение до живущите в квартала

DSCF0775

Вандали чупиха пейки в двора на ОУ “Алеко Константинов”, алармира директорът Красимир Ангелов. Групата вероятно е действала в тъмните часове, въпреки че в училището има видеонаблюдение. Счупени са част от дъските на новите пейки, които бяха монтирани край оградата при цялостното обновяване на двора и спортните игрища преди две години.

“Измъчва ме усещането за безнаказаност. Ненаказаната агресия е подкрепа на злото. Когато гледаме на общественото като на чуждо, няма да имаме сили да се срещнем с реалната опасност”, категоричен е Ангелов. Той подготвя писмо обръщение до живущите в квартала да не остават безразлични към вандалския акт и напомня, че училищният двор не е място за игра и забавление на външни лица нито в делничните, нито в почивните дни.

Преди време група татуирани момчета са мили изгонени от училищния бодигард и полицията от двора. Ангелов не хвърля обвинения и не твърди, че бандата е от квартала, то е категоричен, че ще се противопостави на агресията и няма да допусне подобни прояви да се превръщат в системни. Още повече, че това влияе негативно на децата от училището.

DSCF0774