Екстравагантни тоалети на тема „Готика в модата” представиха на червения килим ученици от гимназията по кожени изделия и текстил

Вампир повали красавица на модно ревю в Дома на културата, но точно като в приказките в най-важния момент се появи омайният принц, който донесе хепи енда. Драматичната сцена се разигра на дефилето на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил “Д-р Иван Богоров”, на което учениците представиха годишната си продукция от часовете по учебна и производствена практика. Темата, по която бяха творили младите моделиери, е „Готика в модата”.

Публиката бурно аплодира тениските, декорирани с кожа и тюл. Особена оригинална бе идеята върху белите фланелки да се пришият дънкови джобове. Разноцветни ципове превърнаха обикновените тениски в привличащи погледа ежедневни облекла за лятото. Дантела, сатен, кожа, пера, тюл, метални катарами бяха умело съчетани в тоалетите и обувките на моделите. Шапка с воалетка допълни една от мини роклите в черно. Големите аплодисменти бяха за готическата рокля от рециклирана хартия. От мъжките модели пък заслужени аплодисменти предизвика дълго кожено манто по средата с цип.

Въпреки сценичната треска, учениците успешно се справиха и с ролята на манекени, за да дефилират по по червения килим с измайсторените от тях обувки, чанти, колани и други изделия.

Гимназистите от паралелките по фризьорство пък демонстрираха уменията си на стилисти. Бъдещите коафьори бяха автори на прическите и грима на манекените.

Край модния подиум бяха подредени щандове с пана, чанти, колани, портмонета, ключодържатели, несесери, изработени от момчетата и момичетата на гимназията. Те се продаваха на атрактивни цени, така че всеки посетител можа да си тръгне и с уникат от кожа.

За новата учебна година училището обявява прием по две нови професии – „Облекло по поръчка” и „Бутиково облекло”.