Момичетата получиха дипломите си от зам.-кмета Анести Тимчев.

Зрелостниците на елитната гимназия се дипломираха със среден успех 5,56, пълните отличници са 39

Момичетата получиха дипломите си от зам.-кмета Анести Тимчев.

Анна-Мария Кирева и Валентина Нечева са абсолютните първенци на Випуск 2022 на ЕГ „Пловдив“. Освен че завършват с успех 6, 00 от всички години на обучението си, те са постигнали максимален резултат и на държавните зрелостни изпити – по две пълни шестици. 12-класничките получиха първи дипломите си днес на тържествената церемония в двора на гимназията, заедно с грамота и книга.

Те не скриха, че зад успеха им се крие огромен труд, постоянство и самодисциплина. И двете вече са взели решение, че остават да продължат образованието си в България. Валентина се надява пълното отличие да я класира сред първите приети в специалност „Право“ на Софийския университет. За Анна-Мария битката продължава, тъй като й предстоят кандидатстудентски изпити, отново в столицата. Амбицията й е да учи „Медицина“, а подготовката си е започнала още преди две години.

На въпрос как виждат бъдещето си у нас в момент, в който страната ни се раздира от вътрешнополитически противоречия, двете казват в един глас: „Ако искаме промяна, тя трябва да започне от нас. Затова избрахме да учим тук, а след това винаги можем да стажуваме и да натрупаме опит зад граница“. Родителите им твърдо ги подкрепили за избора да останат в страната.

На Валентина се падна отговорността да прочете обръщение от името на 59-я випуск на Английската гимназия: „Истинският живот тепърва започва и трябва да се въоръжим с воля и търпение. Скъпи съвипускници, надявам се мечтите да ви отведат до върха на вашите възможности. Успехът не се дължи единствено на талант, а и на самодисциплина“, каза Валентина.

Всички263-ма възпитаници на елитното училище станаха на крака, за да аплодират своите преподаватели и да им благодарят за усилията да ги превърнат в знаещи, мислещи и духовни личности.

Сред отличниците е и Ивайла Ташукова, която спечели пълна стипендия за обучение в Германия. Зрелостничката е сред шестимата български младежи с DAAD стипендия за изключителни постижения по немски език.

Директорът Николай Радев връчи свидетелствата за зрелост на дванадесетокласниците, облечени в тоги, и отчете: средният успех на випуска е Отличен 5,56. Първенци са абитуриентите от 12. б клас – 5,75.

57 ученици, чийто успех е между 5,95 и 6,00, с решение на Педогогическия съвет, бяха наградени с грамоти. В дипломата си само шестици имат 37 дванадесетокласници.

59 зрелостници получават немска езикова диплома, 52 от които са с най-високото ниво C1 и на четирите компонента на изпита.

„Уверен съм, че сте толкова добре подготвени, така че всеки световен университет да се гордее с вас. През годините като директор непрестанно получавам благодарствени писма колко са успешни нашите ученици“, каза Николай Радев и като доказателство посочи: На ДЗИ 297 са отличните оценки, а 45 ученици са постигнали резултат 6.00. Той спази традицията и прехвърли пискюла на шапката на всеки зрелостник по повод дипломирането му.

Приветствие от името на Община Пловдив поднесе зам.-кметът Анести Тимчев, който призова: “Чупете окови, имайте мечти и не ги захвърляйте! Бъдете горди, честни, смели, не се поддавайте на дребните съблазни на живота! Почтайте държавата си!”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.