Преподавателят по дърворезба майстори табела на гимназията. Сградата е с подменена дограма, предстои обновяване на фасадата

Бяла риза и вратовръзка с логото на училището ще получат 8-класниците, които ще прекрачат за първи път прага на Професионалната гимназия по дървообработване. Това е подаръкът, който ръководството подготвя за новите си ученици за първия учебен ден. Освен това те ще получат зелени тениски с логото на гимназията, тетрадка и химикал с пожеланието да завършат успешно обучението по избраната от тях професия. На церемонията по откриване на учебната година са поканени и фирмите, които подкрепят училището, осигурявайки практика в реалното производство. Те също са подготвили подаръци за приетите с добър успех.

В момента в училището кипи усилен ремонт със средства, осигурени от общинския бюджет. Направени са топлоизолация и хидроизолация на покрива, ремнт на парната инсталация, подменана е и дограмата. Предстои да бъде обновена и фасадата, която е в окаяно състояние.

Ученици и учители сами ще измайсторят входната врата от дъбово дърво. Преподавателят по дърворезба Румен Цветков има вече разработени няколко варианта за нова табела, на която ще бъде оригинално изписано името на гимназията, каза директорът Константин Костадинов.