Културният център в Стария град обявява конкурс за млади художници и фотографи

Културен център „Бялата къща” обявява второто издание на конкурса за млади художници и фотографи „Път на младите 2018”. Целта е да даде възможност на творци в началото на кариерата да покажат творчеството си през 2019 година, когато Пловдив е Европейска столица на културата. Центърът ще представи авторите и ще им помогне да се изявят и утвърдят, като популяризира работата им пред широката публика.

В конкурса могат да участват творци от 18 до 35 години, които работят в областта на живописта, графиката, скулптурата и фотографията. Те трябва да изпратят автобиография и снимки на максимум 5 собствени творби. Кандидатури се приемат  до 20 ноември 2018 г.  по електронен път. Финалистите ще бъдат обявени след 15 декември.

ІПрез 2019 и 2020 година всеки от одобрените автори ще участва в съвместна изложба в залите на културен център „Бялата къща”, а през 2021 г. се предвижда обща изложба на всички автори.

Първото издание на проекта се реализира в периода 2016 – 2019 година, когато бяха представи 25 млади фотографи и художници.