1-iuni

 

 

Първи национален конкурс за поезия и проза, фотография и детска рисунка по случай Деня на детето в Република Турция обявява българско-турският литературен клуб, чието седалище е в Пловдив. Организаторите отправят предизвикателство към ученици от всички училища в страната, които могат да изпращат творбите си до 18 април на електронен адрес trbglitklub@abv.bg или по пощата – Пловдив,  ул. „Хан Кубрат“ №1, Делови център, офис:303 /за конкурса/

Според регламента стихотворенията и разказите могат да бъдат написани на български или турски език. Поетичните творби ще се оценяват в три възрастови групи –  от 7 до 12 , от 12 до 18 и от 18 до 24 години. Награди за разказ ще се дават в две категории – от 10 до 15 и от 15 до 24 години. Всеки има право да участва с до три произведения.

“Нашите деца” е мотото на конкурса за фотография и детска рисунка. Снимки могат да изпращат, както ученици над 12 години, така и младежи о 30. В надпреварата за най-оригинална интерпретация по темата със средствата на изобразителното изкуство могат да се включат деца от 6 до 12 години.

Конкурсите се осъществяват с подкрепата на Генералното консулство на Република Турция.

Всяка творба трябва да бъде придружена с името на автора, възраст, пощенски адрес и телефон за връзка. Награждаването ще се извърши на 23 април в Пловдив и  Кърджали. Най-добрите творби ще бъдат публикувани в онлайн изданията  www.kircaalihaber, www.ajans.bg,www.u4avplovdiv.com.