Priroda_5

Фотоконкурс под мотото „Аз снимам моята България“ стартират днес Министерството на образованието и Институтът за стратегии и анализи. Кампанията ще продължи три месеца, като в нея могат да се включат всички ученици от V до XII клас.

Да представят родината в снимки – това е целта на инициативата. Децата ще могат да покажат България такава, каквато те я виждат около себе си – красива, тъжна, горда, героична, и да изразят отношението си към природата, ежедневието, традициите и празниците.

Всички снимки ще бъдат публикувани на специална фейсбук страница. Авторитетно жури от известни фотографи, популярни лица, учители и връстници на участниците във фотоконкурса, ще избере най-хубавите 30 снимки. За тях ще може да се гласува онлайн.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – от V до VIII и от IX до XII клас. Категориите, в които ще се състезават, са три: природа, история и празници. Победителите ще бъдат шестима и наградата за тях ще е екскурзия до Брюксел с посещение на Европейския парламент. В сградата на Обединена Европа ще бъде наредена изложба с 30-те най-хубави снимки от кампанията. За най-добрите ще има награди – таблети, раници, книги.

Изложбата ще бъде представена и в сградата на Народното събрание в края на април. Това министърът на образованието ще обяви победителите и ще връчи наградите.