Децата си направиха лава лампа, посяха семена на зеленчуци и научиха своите първи думи на английски в Деня на отворените врати на ОУ „Елин Пелин“

Как изглежда класната стая, кои са учителите и какво ще правят по цял ден в училище – това научиха вчера бъдещи първокласници, които се отзоваха на поканата на ОУ „Елин Пелин“ да гостуват в Деня на отворените врати заедно със своите родители. Идеята е децата да се ориентират в училищната среда, за да бъде по-лесна адаптацията им, когато прекрачат наесен школския праг.

„Важно е да избегнем страха от училище и децата да бъдат спокойни. През следващата учебна година разриваме три паралелки със засилено изучаване на математика, български и английски език. Предлагаме и допълнителни занимания по интереси – футбол и вокална група“, обясни директорът Таня Вангелова и припомни, че приемът на документи вече започна. Крайният срок за първо класиране е 2 юни.

Кандидат-първолаци от детските градини в район „Западен“ бяха толкова впечатлени от подготвените от началните учители занимания, че не искаха да напускат класните стаи, след като видяха как изригва „вулканът”, научиха своите първи думи на английски, направиха си лава лампа, посяха семена на зеленчуци, които ще станат част от зеленчуковата градина на училището. Участниците в арт работилниците изработиха чашки от хартия, гривнички от мъниста, книгоразделители, а за вкъщи си взеха собственоръчно направен Чичко Тревичко.

Само преди дни училището проведе финалното си събитие по Национална програма “Заедно за всяко дете”. Родители и ученици участваха в 7 състезателни игри. Предстои сградата на ОУ “Елин Пелин” да бъде обновена, след като влезе в списъка на общината за модернизация със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.