В Деня на отворените врати в СУ „Хр.Г.Данов“ четвъртокласници ще демонстрират на деца от подготвителните групи Lego и BeeBot

Лесни, но ефектни химични опити, ще правят бъдещи първокласници в Деня на отворените врати, който организира СУ „Хр.Г. Данов“ за децата от подготвителните групи. Детската лаборатория ще заработи с помощта на преподавателите по химия и на четвъртокласниците.

Малчуганите и техните родители ще бъдат посрещнати в училищния двор на 4 април в 17 часа. Подготвителната група към училището ще изненада гостите с вокални и танцови изпълнения, а учениците от начален етап са подготвили дефиле на народни носии и акробатични изпълнения.

Докато родителите разглеждат базата и разговарят с учителите и ръководството, кандидат-първолаците ще се забавляват в арт работилница за изработка на великденски украшения, ще рисуват с тебешири, ще оцветяват логото на училището и ще гледат демонстрации на Lego for education и BeeBot. Роботът BeeBot  може да изпълнява прости команди за движение и се управлява чрез бутони, разположени върху горната му част, обясняват четвъртокласниците, на които е поверена отговорната задача да представят функциите на програмируемата пчела.

Планирани са и различни спортни игри, чрез които малките гости да се забавляват.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.