Студентките от Медицинския университет изразиха готовност да започнат работа на половин работен ден. Петима са новозаразените учители

Две студентки от специалност „Медицинска сестра“ в МУ-Пловдив откликнаха на призива на Областния кризисен щаб и стават доброволки в МБАЛ “Св. Мина“. Момичета са втори и четвърти курс на университета и днес имаха среща с областния управител Дани Каназирева, която ги представи на директора на болницата проф. Петър Петров, за да договорят условията. Още една студентка била в готовност да започне работа на половин ден в отделението на общинската болница.

След срещата стана ясно, че медицинските сестри могат да се явят на рабата още тази седмица, а проф. Петров благодари за готовността да станат част от екипа на първа линия в борбата с Ковид-19.

„Правим всичко възможно да бъдем полезни на всяка болница, без значение дали е частна, държавна или общинска. Надявам се с екипите и доброволците, които пращаме, да сме полезни на лекарите, които месеци наред работят без почивка и са изтощени до крайност“, коментира Каназирева. Тя благодари на момичетата, които споделиха, че са приели предизвикателството и осъзнават отговорността  на избраната от тях професия в тежката епидемиологична ситуация.

Статистиката за изминалото денонощие показва, че един учител от СУ „Константин Величков“, преподаващ на 9 клас, е дал положителна проба. Има четирима заболели учители от детски градини –  трима в Пловдив и един в община Раковски. Контактните деца и персонал са под карантина.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.