Рубриката „Нашият последен час” събра откровенията на 12-десетокласниците от ПГ по електротехника, които не казаха „сбогом”, а „довиждане”

„Срещайте трудностите с усмивка и да бъдете промяната, която искате да видите в света. Попътен вятър и спокойно плаване в бурните вълни на живота”, пожела на своите зрелостници директорът на Професионалната гимназия по електротехника и електроника Стоянка Анастасова. Училището спази традицията и организира тържествено изпращане на випуск 2020, макар и виртуално.

Под звуците на „Мила Родино” и химна на Европа се завъртяха снимки от класните стаи, фоайетата, на преподавателите и 12-класниците от отделните специалности. Рубриката „Нашият последен час” събра откровенията на абитуриентите: „На вас, учители, дължим зрелостта си”, „Вие ни научихте, че ако искаме да помъдреем, трябва да можем да грешим”, „Скъпи учители, накарахте ни да разберем, че животът е път и цел”.

Специален поздрав към 12 е, или момчетата и момичетата от „Микропроцесорна техника”, отправи преподавателят по учебна практика инж. Софка Лулова, която ги върна в 10 клас, за да им припомни колко плахи са били тогава, докато се учили как да разчитат електронна схема, запознавайки се с отделните компоненти. Днес обаче тя е уверена, че нейните възпитаници ще се справят без проблем на изпитите за квалификационна степен, защото са отлично подготвени и мотивирани.

„За кратко време трябваше да изучим устройството на микроконтролера, принципите на действие, но вие се справихте, така че се надявам да покажете най-доброто на предстоящите изпити”, каза във видео обръщението си към зрелостниците инж. Ваня Менгова.

С доза тъга зрелостниците признават, че биха искали да са заедно в двора на любимата гимназия, но се утешават, че ще бъдат запомнени като випуска, завършил въпреки надвисналата световна заплаха.”Не казваме “сбогом”, а “довиждане”, казаха от екрана 12-класниците.

Изпращането на абитуриентите не попречи на останалите класове да отбележат Световния ден за борба с климатичните промени. Учениците издириха и представиха любопитни факти по темата – само 2.5% от водата на земята е прясна, а 2/3 от тях са замразени в ледници и полярни шапки. От презентациите стана ясно, че възобновяемата енергия осигурява повече от 1/5 от електрическата енергия по света, а сегашната средна световна температура е с 0.85% по-висока отколкото е била през 19 век.

В условия на дистанционно обучение ПГ по електротехника и електроника реализираи  съвместен проект с ПГМЕЕ в Бургас. „Умението да „подадеш” себе си – своите знания и компетентности” – това бе темата, която провокира учениците от Пловдив и морския град да изработят видео визитки, в които да презентират себе си по най-добрия начин пред работодател.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.