Момчетата и момичетата от Регионалния център в Пловдив за подкрепа процеса на приобщаващо образование попаднаха в група „А“ с най-добрите отбори, но успяха да се преборят за място на почетната стълбичка

Бронзови медали завоюваха атлетите от националния отбор на България по хокей на трева за хора с увреждания в Европейския турнир по хокей на трева 6х6, който се проведе в Тилбург, Нидерландия. Той е съставен от момчета и момичета от Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование в Пловдив.

Надпреварата бе в рамките на Националните игри на Спешъл Олимпикс Нидерландия, с организатори Спешъл Олимпикс Европа/Евразия, Международната федерация по хокей и Еврохокей.

След като попадна в група “А” с най-добрите отбори в Европа, отборът на България по хокей на трева записа победа срещу Белгия (4:0) и равенство с Великобритания (3:3) и Нидерландия (2:2). Българският тим се изправи по-рано днес срещу отбора на Спешъл Олимпикс Нидерландия и се пребори за място на почетната стълбичка след успешното 3:2.

“Положихме много усилия и всички атлети показаха най-доброто, на което са способни. Играхме срещу най-добрите в този спорт. Победата е заслужена и показва приобщаващата сила на спорта. Продължаваме напред”, каза Димитър Георгиев – национален координатор по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България и старши треньор на клуб „Непримиримите“ към Регионалния център.

В състезанието по хокей за хора с интелектуални увреждания (Hockey ID) взеха участие отборите на Спешъл Олимпикс България, Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Испания, Чехия и Нидерландия.

“Изправихме се пред отбори, чиито нации са световни шампиони в хокея на трева. Партньорството на Българска федерация по хокей на трева с Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – Пловдив и Спешъл Олимпикс България изведе на друго ниво развитието на хокея на трева за хора с интелектуални затруднения. Благодарни сме на Министерство на младежта и спорта, че също повярваха в тази мечта и подкрепиха развитието на високо спортна състезателна дейност”, подчерта проф. Антонио Антонов, ръководител на делегацията и изпълнителен директор на Българска федерация по хокей на трева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.