Кампусът е базиран в Марково и в него ще се обучават деца от 2 години до четвърти клас

Британско училище (British Schools of Sofia) открива свой филиал в Пловдив. Кампусът ще е базиран в Марково и в него ще се обучават деца от 2 години до 4 клас. Това стана ясно на презентация на училището в зала „Съединение” на Историческия музей тази вечер.

„Базата е модерна къща с изглед към планината, тъй като екологичното образование е част от концепцията на Британско училище София. Откриваме детска градина и училище от 1 до 4 клас. От следващата година продължаваме да се разрастваме с естествения растеж на децата, т.е. сегашните четвъртокласници ще са в пети клас и след 8 години ще можем да се похвалим с първите пловдивски абитуриенти”, обясни маркетинг специалистът Станислава Първанова. За разлика от българската система, тук училищното образование започва на 6 години. Децата в групите и паралелките са между 10 и 15. Общуването и преподаването е изцяло на английски, по британски учебни програми, и децата усвояват езика като роден.

Преподавателите са част от международна общност. В училището в столицата работят учители от осем националности. Като член на Съвета на международните английски училища, Британско училище е част от мрежа, чрез която успява да привлече международни преподаватели.

„Всеки, който сметне, че това е неговото училище, ще бъде приет”, поясни Първанова и добави, че децата ще наваксат бързо с английския, тъй като има допълнителни уроци за тези, които се нуждат да изравнят нивото с останалите. Таксите са в зависимост от етапа на образование. Като допълнителни услуги училището ще предлага извънкласни занимания и транспорт.

„Търсенето в световен мащаб на международни училища като нашето нараства с всяка изминала година. За последните 10 се е увеличило пет пъти, така че отговаряме на нуждата от качествено образование, ориентирано към бъдещето”, обясни идеята да открият филиал в Пловдив Първанова.