Шестокласникът бе награден в рамките на кампанията „Влез в час с данъците”

Шестокласникът Велислав Борисов спечели игрова конзола от играта „Play за награди”, организирана от Националната агенция за приходите. Възпитаникът на Математическата гимназия получи наградата си от зам.-директора на ТД на НАП Пловдив Марина Синджирлиева.

Велислав решава тестовете с интерес, като се включва в кампанията „Влез в час с данъците” още със стартирането на четвъртото издание. Форматът на кампанията бе променен, за да бъде по-близо до навиците и интересите на учениците. Лекциите, които изнасят служителите на НАП в класните стаи, включват видеоматериал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица като Орлин Павлов, Александър Кадиев, Поли Генова.

Всеки ученик може да посети сайта на кампанията, където да получи повече информация за проекта и да се състезава в интерактивна игра за атрактивните награди.

Следващата награда – гейминг система за виртуална реалност, ще бъде изтеглена на 4 януари. Последаното отличие в играта ще бъде връчено в края на първия срок.

Само преди месец Велислав получи и награда за най-млад български изследовател от Ученическия институт на БАН. В екип със своята съученичка Катерина Прончева, той презентира проекта „Фразеологични словосъчетания, свързани с части от човешкото тяло“. Ръководител на проучването е преподавателят по български език в МГ Невена Ичевска.