17-годишният Филип Радев стана спортен талант на публиката след допитване в сайта на българския букмейкър

радев

17-годишният Филип Радев е Спортен талант на публиката на „Еврофутбол“ за 2016 година, стана ясно днес след като приключи допитването в сайта на българския букмейкър. За 10-класника от Спортното училище в Пловдив са гласували 621 негови симпатизанти, с което той се нарежда първи във вота. Борецът в класическия стил ще получи стипендия от 4 060 лева за екипировка, четири тренировъчни лагери и възстановяване. Официалната церемония по връчване на символичния чек със сумата ще бъде на 22 април в Спортното училище.

На второ място в класацията остана 16-годишната състезателка по художествена гимнастика Ерика Зафирова, която събра 515 гласа. На трето място е също кадър на Спортното в Пловдив – Пламена Съйкова (каяк) с 348 гласа.

Програмата „Спортни таланти” е част от социалния проект на букмейкъра – „Печелиш и помагаш”, който стартира през 2007 година. До момента чрез него са реализирани 20 кампании.

Другата талантлива възпитаничка на Спортното училище – Лиляна Георгиева (Тракия Пловдив) взе първата си титла при девойките. Детето-чудо от тази година се състезава в младшата възраст, но е предпочела направо да се съревновава в старшата. На първенството в зала в Добрич вчера тя победи с отличен резултат от 4:36.17 мин. Лили сама си направи бягането, като се откъсна още в началото.Тя дори задмина част от състезателките с една обиколка.