От парламентарната комисия по образование предлагат МОН да разработи механизъм за финансова подкрепа

Министерството на образованието и науката да разработи специален механизъм за финансова подкрепа на учители, които имат изключителни постижения и особени заслуги в областта на образованието. Около тази идея се обединиха членовете на ресорната парламентарна комисия.

Със 22 гласа „за“ депутатите от комисията подкрепиха единодушно отпускането на държавна парична награда на Стоянка Настева – детска музикална учителка от Русе. Предложението за това дойде от Министерския съвет и предвижда, заради високата професионална и всеотдайна педагогическа дейност,  да й бъде изплащана пожизнено държавна парична награда чрез изплащане на месечна сума в размер на 500 лева.

„Обединихме се около идеята МОН да разработи механизъм, по който да бъдат подкрепяни такива учители в пенсионна възраст със  заслуги за образователната система. Във всяка община, всяко населено място и във всяко училище и детска градина има такива учители. Ще подкрепим всяко едно предложение, което постъпи от МОН и Министерски съвет за една такава награда“, каза председателят на образователната комисия Милена Дамянова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.