Староанглийската овчарка откри учебната година с първолаците на СУ „Патриарх Евтимий“. Кметът Тотев изпрати дъщеря си

20170915_090458

Бобтейлът Мон и неговата собственичка Велислава Костадинова посрещнаха първия учебен ден с първокласниците в СУ „Патриарх Евтимий“. Първият звънец би не само за децата, но и за Мон, като кучето получи почетна грамота от кмета на район „Централен“ по случай 15 септември.

Любимецът на стотици пловдивски деца сам избра училището, в което да бъде днес, чрез жребий преди седмица в двора на районната администрация.

Велислава Костадинова сподели, че Мон е безкрайно щастлива да раздаде своята любов и да предизвика много усмивки сред първокласниците в този важен за тях ден. Собственичката започнала подготовката на красивицата още преди два дни с къпане и ресане козината. Още по тъмно тази сутрин започнал довършителният етап от козметични процедури, за да може Мон, чието име съвпада с абревиатурата на просветното министерство, да се появи в целия си блясък в двора на училището. След края на тържеството по откриването, точно в 10.30 четириногата любимка влезе в час заедно с над 40 първокласници. Оказа се, че и за нея това е първият учебен ден.

Посланието на Георги Стаменов и на собственичката на кучето Велислава Костадинова е насочено към родители, ученици и преподаватели, а именно „Да направим нашия свят едно позитивно място за живот и да възпитаме доброта у подрастващите.“

Кметът Иван Тотев бе сред публиката на откриването на учебната година в училището. Той дойде за церемонията със съпругата и дъщеря си, която е третокласничка в същото училище.

Поздрав към учениците отправи и председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси  Менда Стоянова. Училището посреща новата учебна година с обновена материална база, съвременни интерактивни кабинети и иновативна паралелка за безхартиено обучение.

menda_stoyanova_15092017_Plovdiv (2)