Членовете на Лео клуб Пловдив организират футболна надпревара на Гребната база за лечението на момчето, което се бори с левкемията

imgres

Благотворителен турнир в подкрепа на 16-годишния Георги Китипов от Професионалната гимназия по механотехника организира Лео клуб Пловдив. Четири футболни отбора, съставени от аматьори и професионалисти, ще премерят сили на 1 септември от 18 часа на игрище номер 5 на Гребната база.  Събитието е с подкрепата на Община Пловдив и картинг писта “Лаута”.

Тежката диагноза – левкемия, е поставена на Георги, когато е едва 4-годишен. Лекарите успяват да овладеят заболяването, но през 2009 година следва рецидив, а след лечение момчето е в ремисия. В края на май тази година отново му поставят тежка диагноза – рецидив в ляв бял дроб. Ученикът се нуждае от спешна химиотерапия в чужбина, но семейството му няма нужните средства, които са около 150 хиляди лева.

От юни месец насам приятели и съученици на Георги Китипов, който е родом от Карлово, подеха кампания за събиране на средства за лечението му. Организираха благотворителни концерти, потърсиха подкрепа на популярни личности. Това е повод за организирания турнир от Лео клуба, в който членуват активни ученици от различни пловдивски училища.

Георги учи “Системно програмиране” в Механото и в момента е в детското онкоотделение на УМБАЛ “Св. Георги”. Мечтаел да стане футболист, но коварното заболяване му попречило да осъществи желанието си, което дало повод на членовете на Лео да организират именно футболна надпревара.