За девета поредна година ОУ “Васил Левски” представи постиженията и успехите на учениците си през годината на парти под звездите

DSC_0385

Когато преди девет години започнахме с идеята за благотворителна вечер на училището, в която да представяме всички постижения на учениците и да се похвалим с успехите, едва ли предполагахме каква страхотна кауза е това, колко много хора ще се запалят и колко много нови приятели ще открием, казва директорът на ОУ „Васил Левски” в Караджово Красимира Благоева.

По традиция в първата седмица на юли училището провежда благотворителна вечер за изява на талантите под мотото „За успеха на всяко дете”. Дори проливният дъжд, който се изсипа непосредствено преди празника, не помрачи настроението на ентусиазираните участници. Празнично украсеният двор събра партньори на училището не само от Пловдивско, но и от различни краища на страната – от София, Търговищко, както и родители, бивши, настоящи и бъдещи ученици, фондация „Заедно в час”.

DSC_0560

Старт на концерта даде талантливата Веселина Черпокова, която извиси глас под съпровода на гайда.
Директорът на училището Красимира Благоева прочете поздравителни адреси от Диян Стаматов – заместник-министър на образованието и Янка Такева – председател на СБУ.

„Сертификат за успех 2016” бе връчен на Иванка Мариева Петрова от 6 клас, наградена за положения труд, лидерски умения и позитивен пример. От празничния подиум се чуха имената на учениците, които през последните 10 години са постигнали своите мечти, завършили са дори висши учебни заведения и са станали пример за подражание. Една от най-големите гордости за учителите на ОУ”Васил Левски” е успехът на Руска Веселинова Николова – стипендиант на вестник “Аз Буки” за 2014 година и ученичка в 9 клас на Национална търговска гимназия, която завършила учебната година с успех 6,00. Тазгодишният стипендиант е Надежда Керина от 6 клас.

DSC_0493
„За да постигат своите победи учениците, трябва да има учители, които дават всичко от себе си”, каза Благоева и връчи почетното отличие „ Неофит Рилски” на МОН за 2016 година на старши преподавателя по физическо възпитание  – Васил Димитров.

DSC_0536

Няма готова рецепта, сигурна методика и приложим модел за всички. Това е моделът на ОУ” Васил Левски” в село Караджово. В него постоянно се добавят нови идеи, приятели и партньори. Това, което е непроменено, е любовта. Любовта и вярата, че всяко дете заслужава да бъде успешно. И за това трябва да полагаме усилия всички- ученици, учители и родители, категорична е Красимира Благоева.
DSC_0402

DSC_0451