Бивши възпитаници на ЕГ „Пловдив“ организират поредна инициатива за набиране на средства за Румен Вангелов

Благотворителен футболен турнир за набиране на средства на учител по математика организират бивши възпитаници на ЕГ „Пловдив“. Те се обединяват около каузата да подкрепят Румен Вангелов, диагностициран преди почти две години с рак на дебелото черво. Опериран е по спешност, но лекарите откриват метастази в черния дроб. Преди два месеца състоянието му се влошава. Всички събрани средства ще бъдат насочени за лечението му в холистичен център „Витарама“, където му е изготвена специална диета. Там ще практикува йога и медицатиця. Преди няколко седмици ученици на Вангелов стартираха благотворителна кампания във фейсбук.

Турнирът ще се проведе на 5 и 6 март (събота и неделя) от 10 часа в спортна зала „Атрим Арена“, откъдето са предоставили безвъзмездно своите 3 закрити игрища. Форматът ще бъде 5+1, стандартни правила за мини футбол, две полувремена от по 15 минути в груповата фаза и две полувремена по 20 минути в следващите фази. Участие ще вземат 16 отбора, разпределени в 4 групи. Първите 2 тима от всяка група продължават на четвъртфиналите на следващия ден. Таксата е 20 лева на човек, ограничение в броя на играчите във всеки отбор няма.

На място ще има и кутия за дарения, в която всеки може да помогне допълнително на каузата. Ще бъдат раздадени купи, медали и индивидуални награди.

За записване или допълнителна информация: Атанас Атанасов или Желязко Пилатов във всички социални мрежи.

„Г-н Вангелов е един страхотен човек и преподавател, който има извънземен усет за хората. Знае перфектно колко можеш, колко правиш и колко заслужаваш. Той винаги е бил съпричастен с учениците си и им е помагал с математиката. Сега е време и ние да му помогнем в борбата с коварното заболяване, за да може още много випуски да се докоснат до неговата личност!“, казва Атанас Атанасов.

За тези, които няма да успеят да присъстват, но желаят да помогнат, могат да направят дарение чрез PayPal на vangelovrumen@gmail.com или чрез Revolut на +359 877 263484 или @rumenqrfb.