Инициативата „Доброто продължава“ на ДГ „Дъга“ ще се проведе от 10 до 13 април във фоайето на детското заведение

Благотворителен базар в подкрепа на лечението на 8-годишния Мишо организира ДГ „Дъга“ в навечерието на Великден. Празничните украшения, картички и арт предмети, сътворени от децата и учителите, ще бъдат изложени от 10 до 13 април във фоайето на детското заведение.

„Доброто продължава“ е инициатива на децата, родителите и екипа на детската градина, която датира от 2017 година. От тогава насам всяка година те подкрепят различни каузи: през 2017 г. закупиха климатици за Дом за възрастни хора, на следващата година събраха 35 000 лева за спасяване зрението на 3-годишната тогава Лили, а през 2021 г. – за лечението на 3-годишната Дани

Михаил е осемгодишно дете, чийто кошмар започва на 13 март 2023 г. Момчето не може да движи левите си ръка и крак. След консултация с невролог е прието в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ЯМР. Лекарите там не могат да помогнат и Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Открити са няколко тумора в мозъка. На 23 март  той влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор), като същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпенсация. На 4 април е направена втора операция за поставяне на клапа. Според лекарите става дума за генетична неврофиброматоза.

БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG28BUIN95611000712339

BIC:  BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Михаил Илиянов