Великденска украса подредиха на благотворителен базар на открито децата от ДГ „Бреза“. Инициативата се реализира в партньорство с фондация “Щастливи със синдром на Даун”, чиято основна дейност е да подкрепя, мотивира и вдъхновява родителите на „слънчевите деца“ и специалистите, които работят с тях.

Изработената украса е съвместна дейност на деца, родители и учители от детското заведение. Базарът в двора на градината ще продължи до 18 април, като в специална кутия закупилите празничните артикули и сувенири могат да пуснат определена от самите тях сума. Събраните средства ще бъдат дарени по банковата сметка на фондацията.

На откриването на събитието създателят на фондацията – Надежда Тодорова, разказа за мисията, целите и проектите: „Фондацията се роди като следствие от всичко, което бяхме натрупали като опит, знания и действия през изминалите повече от 5 години, откакто със съпруга ми станахме родители на Вяра. Основен приоритет и мисия на живота ни стана да дадем своя принос тя и децата като нея да имат щастлив и пълноценен живот в България. Като родител на дете със синдром на Даун, смело и отговорно мога да заявя, че те имат голям потенциал и реална възможност да се развиват и интегрират в обществото. Дъщеря ни постоянно ни показва и доказва, че да се родиш различен е трудно, но стига да има кой да те обича и да вярва в теб, с търпение, постоянство и подходящата подкрепа можеш да развиеш потенциала си и да постигнеш много, като едновременно с това просто бъдеш себе си – такъв, какъвто си“, споделя Надежда.