Съюзът на работодателите в системата на народната просвета с жест към директори от областта, които се пенсионират – председателят Диян Стаматов поднесе грамота и червени рози

„Колеги, не поглеждайте с тъга назад! Благодаря, че толкова години сте давали най-доброто, за да направите образованието ни по-качествено. Всеки от вас е оставил част от себе си по пътя, затова ви желая да бъдете здрави! Пловдив е прекрасен пример за минало, настояще и бъдеще.“

С тези думи се обърна към директорите от Пловдив и областта, които се пенсионираха това лято, председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов. Той дойде от София специално за церемонията, организирана от общинската и областната структура на организацията. 10 директори на детски градини и училища получиха Благодарница за „времето, измервано в емоция, а не в години, за всеотдайността – без почивен ден, за грижата, надхвърляща професионалните задължения, за креативността, за етичността, оставящи следа“. Изпращането трябваше да се състои през лятото, но заради казуса с отложените директорски конкурси и последващото откриване на новата учебна година бе отложен.

Първа получи грамотата си дългогодишният директор на Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия Мариана Спасова. „За мен беше чест да бъда в Съюза“, каза тя в отговор на жеста. Още един директор на професионална гимназия, която в последните години стана сред най-предпочитаните учебни заведения в града, получи грамота – Стоянка Анастасова – от ПГ по електроника и електротехника. Елена Александрова – повече от 30 години бе начело на СУ “Никола Вапцаров”, също бе удостоена с грамота. Един от доайените на училищните директори, превърнал ОУ “Алеко Константинов” в еталон за качество – Красимир Ангелов, благодари на колегите си за жеста в типичния за него стил, като не пропусна и житейските мъдрости при получаването на грамотата. Отличия бяха предвидени още за Румяна Петрова – СУ “Братя Миладинови”, Величка Чурчулиева – ОУ “Отец Паисий” с. Искра, община Първомай, Катя Адърска – ПГ “Ген. Заимов” – Сопот; 8. Нонка Рабаджийска – зам.-директор на ПГ ” Братя Евлоги и Христо Георгиеви” – Карлово; Румяна Желева – ОУ ” Христо Ботев ” – с. Поповица, община Садово и  Катя Панайотова – ДГ “Детелина ” с. Кичево, община Садово.

На изпращането присъстваха и директори, положили основите на Съюза на работодателите – доц. Кирчо Атанасов, Данаил Тарпоманов, Георги Далгърски, Васил Въргулев, Спас Шопов, Иван Каналжиев, проф. д-р Ивайло Старибратов.

За днес е насрочено общото събрание на СРСНПБ. Предстои избор на председател и Управителен съвет.