Деца, родители  и учители се обединиха в обща кауза и събраха 1000 лева за лечението на 4-годишната Божидара

Бисерчета на доброто  извадиха за петима именици от плувния басейн на „Мирослава” най-умелите плувци от детската градина. Смелчагите се гмурнаха да търсят съкровищата на дъното на басейна, като това бе кулминацията на празника, с който по традиция детското заведение отбелязва деня на Св. Николай Чудотворец.

За водния празник пристигна палавата русалка Ариел, но се оказа, че не може да говори. За да развалят магията, децата трябваше да дават правилни отговори на поставени загадки, докато на финала получат думата „доброта”.  В главните роли влязоха родители от настоятелството, които бяха така умело дегизирани, че многобройните малчугани, подредени по групи край басейна, не успяха да ги разпознаят. Облечени в артистични костюми, малките таланти от вокална група „Мирослава” отправиха музикален поздрав към имениците и гостите. Пременени в златисти костюми, малките русалки танцуваха във водата, а момчетата, облечени досущ като моряци, пяха “Рачо Капитан”.

Директорът Радка Гъркова не пропусна да попита децата какви добри дела са свършили през годината. 3-годишните от първа група казаха, че вече са се научили да спазват правилата, а за малчуганите от втора да си добър означава да обичаш приятелите си, да се отзоваваш в беда и да храниш животните. Децата от подготвителна група разказаха, че засаждат цветя в двора, че правят подаръци за болни деца и помагат на мама вкъщи.

„Трябва да пазим доброто в сърцата си. Всички заслужавате да влезете в басейна, защото направихте голямо добро – подкрепихте малката Божидара, която е в нужда”, обърна се Гъркова към децата.

Родители, учители и деца са заедно в благотворителната кауза за 4-годишната Божидара Дюлгерова, която се бори за живота си. Събраните 1000 лева ще отидат за спешна операция на момиченцето, диагностицирано с невробластом 4-и стадий, което се нуждае от спешна операция.

Децата получиха като подарък от район “Централен” енциклопедия по повод предстоящата Национална седмица за насърчаване на четенето.