Именниците на ДГ „Мирослава” празнуваха край басейна, златни рибки спасяваха бедстващ принц

Бисерчета на доброто в подкрепа на страдащия от левкемия Боян Бонев вадиха днес от дъното на басейна децата от ДГ „Мирослава”. Традиционният празник, който се провежда вече десет години навръх Никулден, е не само за почитане на именниците, но и в подкрепа на благородна кауза. Този път малчуганите и родителите се обединиха около идеята да подпомогнат лечението на 23-годишния Боян, чиито родители са пловдивски учители, а той се бори с коварното заболяване от лятото. Десетки училища организираха поредица благотворителни инициативи за младежа, който е студент в Англия, а сега се присъединява и ДГ „Мирослава”. Детското заведение по традиция подкрепя малките пациенти на УМБАЛ „Св. Георги” в навечерието на Коледа.

Първи край басейна на детската градина заеха позиция малките морячета от първа група, облечени в раирани тениски, водени от учителката на подготваците Мария Стаматова, която се появи с капитанска фуражка. Малко преди началото на морския бал се оказа, че  Ариел е изгубила  своя принц. Шест майки влязоха в ролята на бурно море, развяха сини и бели воали и с дружни усилия бе измъкнат любимият на русалката. Радостни, златните рибки представиха изящен танц във водата.

Под командата на треньора по плуване малчуганите се гмуркаха за бисерчета на доброто. Всеки от деветимата именици получи подарък. А на всички кметът на „Централен” Георги Стаменов подари Българска популярна енциклопедия.