12 “а” на Хуманитарната гимназия изненада преподавателя по биология Евгения Пайташка и я заведе на място да “получи” предложението

Билборд покани преподавател от Хуманитарната гимназия на абитуриентски бал. Зрелостниците от 12 “а” клас на елитното училище били толкова влюбени в класната си, че решили истински да я изненадат и поръчали билборд с надпис: “Госпожо Пайташка, елате с нас на бала!” Под надписа е поставена снимката на класа, на която, естествено е и Евгения Пайташка. Тя е учител по биология с 16 години практика зад гърба си. Билбордът е поставен на стратегическо място – в градинката на площад “Аптека Марица”. Това е на метри от училището, но същевременно потокът е голям и стотици минувачи ще станат свидетели на оригиналното предложение. Пайташка не успя да скрие вълнението си, когато учениците днес я заведоха на място, за да “получи” поканата си.

Самата тя е от първия випуск на Хуманитарната гимназия след преобразуването на СОУ “Димитър Благоев”. Веднага след като завършва висшето си образование, отново се връща в училище, но вече като преподавател.

“Изключително добър учител, ценен не само от нас, но и от децата. Преди седмица направи страхотен интердисциплинарен урок с колежката си по история, която също е наша бивша ученичка. Щастлива съм от жеста на учениците. Да се обясниш в любов на учител –  какво по-хубаво от това”, коментира директорът  на Хуманитарната Соня Киркова.  Навремето тя пък е преподавала на Пайташка по риторика и я помни като отлична ученичка.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Добре че са видели от старозагорци…. Но иначе браво и прекрасен бал.

Коментарите са затворени.