Проект на стойност 4 млн. лева за детска градина в Браниполе е представен в МОН. Санират детските заведения в Първенец и Устина, наесен отваря врати ясла в Ягодово

Бивш пловдивски районен кмет поема образованието, младежките политики, социалните дейности, културата и спорта в „Родопи“. Борислав Инчев, който в миналия мандат бе начено на район „Южен“, е новият заместник-кмет в общината „Родопи”.

Данните показват, че за времето на извънредното положение до момента населението на общината се е увеличило с над 3000 души,като 900 от тях са в село Марково. С това нараства нуждата от разширяването на детските градини и училищата.

Една от най-важните задачи, която си поставя новото ръководство на „Родопи”, е изграждането на нова детска градина в село Браниполе. Проектът е за близо 4 милиона лева и вече е представен в Министерството на образованието. Новата детска градина ще реши проблема на три села  – Браниполе, Брестник и Белащица.

Изцяло новопостроена сграда, предназначена за  ясла, ще посрещне най-малките жители на Ягодово през септември. Две детски градини ще бъдат санирани през лятото – в Устина и  Първенец. В момента текат ремонти в детските заведения в Крумово и Брестовица.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.