Мениджъри в мега компания прерязаха лентата на новия кабинет по практика в ПГ по електротехника и електроника, който сами са ремонтирани през лятото и обзавели с уреди, компоненти и схеми

Бивши ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника ремонтираха и оборудваха зала за микропроцесорна техника, където учениците да провеждат часовете си по практика. Днес официално бе прерязана лентата на новия кабинет в присъствието на мениджъри от BTL Industries, финансирала обновяването на лабораторията, в която работят близо 60 възпитаници на ТЕТ-а. От компанията са предоставили компоненти, схеми и уреди.

Двигател на инициативата е Александър Иванов, който също работи в BTL – един от най-големите производители на медицинска апаратура в света. Вместо да разпуска край морето през лятото, той се заел с реновиране и проектиране на класната стая. Сашо завършил преди 12 години и негов класен е бил сегашният директор на гимназията Стоянка Анастасова, която с готовност приела идеята. От няколко години насам училището си партнира с компанията, която предлага лятна стажантска програма. Фирмата подкрепя и новия клуб „Програмиране и микроконтролери“.

„Има хора, които мечтаят за трикрилен гардероб, а други – да стъпят на Луната. Надявам се вие да сте от втория тип и да искате да превземате света. Нашата фирма е световен лидер, помогнал на стотици хиляди хора да бъдат здрави и щастливи. Благодаря на преподавателите тук, които са помогнали на хората в моя екип да станат добри инженери. Очакваме новите попълнения във ваше лице“, обърна се към гимназистите изпълнителният директор на компанията Георги Петков.

Мениджърът производство Веселин Каравасилев също благодари на някогашните си преподаватели за знанията, които са му дали основа за професионално развитие.

„Индустрията расте с бързи темпове, а компаниите имат нужда от добре образовани специалисти. Кариерният път, който сте избрали, е много перспективен. Търсете възможности да се докоснете до реалната индустрия. Учете, има смисъл“, насърчи учениците зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, който присъства на рязането на лентата.

ПГ по електротехника и електроника работи с 30 фирми от „Тракия икономическа зона“. Петима от партньорите са обзавели класни стаи и кабинети по практика.