Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив, а сега заменя на поста Илия Зюмбилев.

Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. Кариерното й развитие е изцяло  свързано с Аграрния университет. В него тя завършва магистърска степен, защитава докторска дисертация, а от 2011 г. е професор. Преподавателската й и научна кариера е в областта на растениевъдството, устойчиво управление на земите и постоянно затревени площи,  семепроизводство, ливадарство и фуражопроизводство, биологично производство.

Има над 100 научни публикации и 6 книги на български, английски и руски език. Тя е гост-професор в три университета в Република Казахстан, научен ръководител на 9 успешно защитили докторанти от страната и чужбина. Ръководител е на голям брой международни проекти, финансирани от различни европейски програми и оперативни програми на ЕС.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.