Чинове с плот от верзалит, устойчиви на влага и надраскване, и столове с анатомични облегалки са хит в училищното обзавеждане. Светлоотразителни раници пазят децата на улицата

Библиотека „Сатурн” в ярко оранжево е сред най-оригиналните предложения за обновяване на класната стая в навечерието на предстоящите ваканционни ремонти. Към двуетажната дъгообразна мебел има и пейка в същия нюанс. Училищата, които са решили да обновят кабинетите си през лятото, могат да се възползват от оборудването на фирма „Акварел”. В случай, че класната стая е решена в червено, в нея идеално ще се впише библиотека „Куб”, която е с формата на геометричната фигура и е в цветовете на мартеницата. Изключително атрактивна за първолаците пък е библиотеката във формата на буквата А. Тя е решена в морско синьо.

Съобразно новите разпоредби на МОН за физическата среда, които изискват модулни маси и чинове за работа в екип, особено подходящи са чиновете, чиято повърхност е от верзалит. Това ги прави устойчиви на влага и всякакви надрасквания, а освен това материалът издържа на голямо натоварване. Краката са овални, накрайниците са пластмасови, а ъглите са заоблени. Чинът без проблем се мести и от малки деца. Към него може да бъде добавен стол, изработен от овален профил, а ергономичната форма на седалките ги прави удобни за работа. Чиновете и столовете са с три различни големини спрямо възрастта на децата – 6-9, 10-13, 14-18 години.

„Акварел” предлага и пълно оборудване за специализирани кабинети по химия, физика, биология, предприемачество, музика и изобразително изкуство. Изключително атрактивно е бюрото за учителя по химия и физика, от което може да се командва цялата класна стая. Чинът по музика може да бъде изработен със стойка за нотни листове, а по рисуване – със стативи, чиято височина се коригира в зависимост от възрастта на децата.  Директорите, които са спестили средства и са решили да обновят учителските стаи, също могат да се възползват от атрактивните предложения на фирмата за училищно обзавеждане. Оттам ще предложат изготвянето на индивидуален проект, както и компютърни маси, шкафове за дневници, секции за преподавателите.

Компанията отговаря на нуждите и на детските градини. От „Акварел” могат да се поръчат двуетажни легла, матраци, стифиращи легла и столчета, масички, интерактивни килими и дори мини библиотека във формата на дърво.

„Акварел” е официалният ексклузивен дистрибутор на марка “Pulse” за България. Раниците са с извити презрамки, които следват формата на раменете и тялото. Изработени са от светлоотразителна материя, която предпазва децата на улицата. Освен че са сто процента непромукаеми, те имат и специален джоб с дъждобран. Гаранцията им е две години. Раниците са разделени на няколко типа спрямо възрастта – до 3 години, от 1-4 клас и за тийнейджъри.

Само през 2018 година фирмата има подписани над 300 договора с училища от цялата страна – от Видин до Ивайловград, от Варна до Петрич. В това число и Пловдив.