Един от най-успешните ни футболисти приветства участниците в годишната среща на Асоциацията на училищата в чужбина, която се провежда в Пловдив

Един от най-успешните централни нападатели в Европа Димитър Бербатов приветства днес участниците в 12-та годишна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се проведе в Пловдив. Бившият голмайстор на „Манчестър Юнайтед” и английската Висша лига дойде за откриването на конференцията в „Тримонциум”, заедно с вицепремиера Илияна Йотова и министъра на образованието Красимир Вълчев. Той откликнал на поканата на Асоциацията, тъй като навремето получил от членовете й подкрепа при създаването на фондацията за талантливи деца „Димитър Бербатов”.

Председателят на Асоциацията Ирина Владикова заяви, че Бербатов е пример за децата на България. Живял зад граница, но се завърнал в родината със семейството си.

„Здравейте, български учители! Чест е да съм сред вас. Аз самият съм родител на две деца. Трудно ми е да си представя как може едно дете да бъде накарано да ходи и на второ училище. Вярвам, че няма да се откажете. Поклон за това, което правите”, обърна се футболистът към присъстващите.

Асоциацията го удостои с плакет и почетна грамота за подкрепата и за това, че и българчета зад граница вече могат да кандидатстват пред фондация „Бербатов”.