Един от най-успешните ни футболисти приветства участниците в годишната среща на Асоциацията на училищата в чужбина, която се провежда в Пловдив

Един от най-успешните централни нападатели в Европа Димитър Бербатов приветства днес участниците в 12-та годишна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се проведе в Пловдив. Бившият голмайстор на „Манчестър Юнайтед” и английската Висша лига дойде за откриването на конференцията в „Тримонциум”, заедно с вицепремиера Илияна Йотова и министъра на образованието Красимир Вълчев. Той откликнал на поканата на Асоциацията, тъй като навремето получил от членовете й подкрепа при създаването на фондацията за талантливи деца „Димитър Бербатов”.

Председателят на Асоциацията Ирина Владикова заяви, че Бербатов е пример за децата на България. Живял зад граница, но се завърнал в родината със семейството си.

„Здравейте, български учители! Чест е да съм сред вас. Аз самият съм родител на две деца. Трудно ми е да си представя как може едно дете да бъде накарано да ходи и на второ училище. Вярвам, че няма да се откажете. Поклон за това, което правите”, обърна се футболистът към присъстващите.

Асоциацията го удостои с плакет и почетна грамота за подкрепата и за това, че и българчета зад граница вече могат да кандидатстват пред фондация „Бербатов”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.