Шест почивни дни за учениците през май, 27-и също е неучебен

Изборите за евродепутати ще попречат на тазгодишните абитуриенти да празнуват за последно училищата на 25 и 26 май. Изпращанията, планирани в тези два дни, не могат да бъдат провеждани нито в сградите на школата, в които ще има разположени изборни секции, нито в дворовете им. В тези дни сградите ще бъдат под охраната на МВР. Препоръката към училищните директори е да уведомят навреме зрелостниците, за да не се стига до инциденти. Все още се чакат заповеди на МОН, на пловдивската полиция и на Общината за мерките, които ще бъдат наложени.

Същинското изпращане на 12-класниците, когато се събира цялото училище, е в дните между 13 и 16 май, заявяват школските шефове. Тогава са и т.нар. Бели нощи, които организират учениците от ЕГ „Иван Вазов” и ЕГ „Пловдив”. Малцина решавали да се съберат в двора на гимназията си преди да отидат на купона в ресторанта, така че няма опасения за проблеми ситуации.

Шест са почивните дни за учениците през май. Освен на днешния, няма да се учи също и на Гергьовден. Заради зрелостните изпити на 21 и 23 май също няма да се провежда учебен процес. По традиция на 24 май официално ще бъде честван Денят на славянската писменост и култура. 27 май също остава неучебен заради евровота предишния ден.