Фондация „Световен образователен форум България“ насърчава учителите да работят в мрежа, като ползват предоставени ресурси и споделят опит и разработени уроци със свои колеги

 

Фондация „Световен образователен форум България“ разработи безплатна онлайн платформа за взаимопомощ на учители, където те могат да работят в мрежа, да си сътрудничат с колеги от всяка точка и по всяко време, като ползват предоставени ресурси, новини, информация за проекти, споделят добър опит и разработени уроци.

„Споделянето на добър опит и взаимната подкрепа са част от културата на общуване в глобалния ни свят. Създаването на група дигитални лидери, която да развива професионална общност обуславя напредъка и развитието, свързано с достъп и обмен на постижения и осигуряване на качествено преподаване и учене в класната стая и извън нея“, обяснява председателят на фондацията и директор на ОУ „Райна Княгиня“ Мария Гайдарова.

За да се ползват готовите ресурси в платформата е необходима регистрация. Те са разпределени в шест направления – Иновативни методи в класната стая, STEM образование, Коучинг, Лидерство, Медии, комуникации, пиар и Умения на 21 век.

Регистрираните учители могат да участват в обмен на разработени уроци по всички предмети от I до XII клас при запазване на авторските им права. За целта е необходимо да се попълни формулярна бланка за подаване на урок и да се прикачат използвани ресурси (по избор – презентация, снимки на материали или линк към видео), да се ползва вече споделен урок  и да се селектират споделени теми и електронни материали по степен на образование и по предметна област.

Платформата дава възможност да се публикуват новини и да се обменя информация за проекти. Потребителите могат да дават или получават професионални съвети като се включат в създадения форум за дискусии след активиране на услугата “получавай известия от форума”.

Онлайн платформата е достъпна и безплатна за всички училища и педагогически специалисти в страната след регистрация на https://www.teacherwef.bg

За да подкрепи допълнително усилията на учители и директори, фондация „Световен образователен форум България“ ще организира и проведе безплатен семинар през месец април за най-активното училище в Платформата за взаимопомощ. Това ще бъде учебното заведение с най-голям брой споделени свои уроци до края на февруари. Семинарът ще бъде по избрана от победителя тематична област.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.