11-то издание на традиционния форум „С любов за танца“ стартира в Деня на детето

Премиерният спектакъл на студио „Буратино“ – „Безброй вдъхновения“, ще даде старт на Международния детски балетн фестивал. Традиционният форум, който е част от културния календар на Пловдив, ще се открие на 1 юни в 19.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“. В спектакъла ще участват всички деца и ученици на студиото, което е организатор на събитието.

„Творческото вдъхновение е това, което многократно е ставало повод за създаването на шедьоври. Така музиката на руския композитор Михаил Глинка бе нашето вдъхновение за създаването на спектакъл. Танцуването е най-краткият път към щастието. Обикнеш ли балета – тази любов остава за цял живот“, казва балетният педагог Маша Иванова по повод премиерното представление на „Буратино“.

 Хореографията е дело на д-р Бонка Матова и доц. Желка Табакова, сценография и мултимедия – на Меглена Йорданова.

В Деня на детето преди 20 години се открива първият балетен фестивал „С любов за танца“. Тогава Пловдив бе съпътстваща културна столица. Сега, когато градът е Европейска столица на културата, в рамките на четири дни, на сцената на Дома на културата ще се изявят индивидуални изпълнители, дуети и колективи. Гала-вечерта и награждаването са на 4 юни.