Училището показа най-новата си продукция от часовете по практика на Международния младежки фестивал „Действай и въздействай“

Бебешки и детски обувки по дизайн на гимназисти впечатлиха посетителите на Международния младежки фестивал „Действай и въздействай“, който се провежда този уикенд на Гребната база. Организатор е Младежки център-Пловдив, а щандове подредиха  младежки и доброволчески организации от Пловдив и страната. Паралелно с изложението, в залите и откритите пространства на центъра бяха проведени обучителни сесии в сферата на младежката работа, изкуството, образованието и социалните дейности.

Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил “Д-р Иван Богоров” показа най-новата си продукция от часовете по практика. Учениците от специалност „Конструиране, моделиране и технология на обувни изделия“ са изработили обувки за най-малките от естествена кожа и с ортопедично ходило. А съучениците им, специализирани в конструирането и моделирането на кожено-галантерийни изделия, представиха визитници, обици и брошки от зелена, червена, жълта и синя кожа, ключодържатели, несесери и разделители за книги. Особено впечатление на минувачите направиха оригиналните аксесоари за официални тоалети и дамският ансамбъл в две части с фолклорни мотиви, с който гимназистите взеха участие на националния конкурс „Млади таланти в модата“.

Главният от олимпийските богове Зевс бе щампован върху тениска от учениците, изучаващи специалност „Производство на облекло от текстил“. До него момчетата и момичетата решили да сложат и богинята на мъдростта Атина.

Учениците от специалност „Фризьорство“ демонстрираха умения за оформяне на официална прическа върху манекен.

Всичко произведено през годината гимназията ще покаже на традиционното си лятно ревю, което ще се състои на 20 юни на стълбите на Водната каскада.