Звездата от Детската Евровизия Лидия Ганева бърше прозорци с майка си, Петър Бечев от Математическата гимназия монтира контакти

Диригентът на Биг Бенд Пловдив Николай Гешев сам сковал сцената

„Аз съм щастлив човек. Какво по-хубаво начало на рождения ми ден от това да почерпя тези прекрасни деца и да дам едно рамо за ремонта”, казва Димчо Димов, докато реже домашно приготвената баница от съпругата си и разопакова кутията с луксозни шоколадови бонбони. Въпреки празника, бащата на Виктория е на „обекта”, както в последните месеци всеки уикенд родителите на музикалните таланти от „Арт войс център”. Школата на вокалния педагог Румяна Иванова, която през последните три години се прочу не само в страната, но и зад граница, получи сграда на ул. “Марин Дринов”. С решение на общинския съвет обектът бе предоставен срещу минимален наем за 10 години.  Родителите използват лятната отпуска и съботно-неделните дни, за да чистят боядисват. Всеки помага според възможностите си. Сградата е променена до неузнаваемост.

Докато рожденикът подрежда почерпката в китното дворче, децата тутакси се организират за музикална изненада. В чест на Димчо прозвучава хитът на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов „Заедно”. „Хиляди възможности има останали да направим нещо малко, но за някой друг”, запяха децата, след което, по знак на вокалния педагог, последва и „Нappy birthday”. Жестът бе оценен подобаващо от виновника за купона, който се трогна и се върна във времето назад, за да припомни ученическите си години в НУМТИ „Добрин Петков” и студентството в Музикалната академия в София. Като бивш оркестрант на Софийска опера, а после и музикант зад граница, той е щастлив, че и трите му деца са поели по неговия път. По-голяма дъщеря и синът вече преподават в Дрезден, а малката Виктория набира скорост в „Арт войс център”.

Покривът на новия музикален център е готов, ВиК и елинсталацията са подменени, дограмата също. Ремонтът на инсталацията е дело на „Вики ват” или по-точно на бащата на Велина. Дограмата е дарение от родителите на Десислава Гинчева. Винкела за ремонта на покрива осигурил бащата на Ема. Виталий Илиев – бащата на Валентин, абсолютно безвъзмездно доставил и монтирал климатиците.

Диригентът на Биг Бенд Пловдив се оказал не само добър музикант, но и майстор. Съпричастен към каузата, Николай Гешев се заел лично да направи сцената за камерната зала за изява на децата, в която се предвижда да има 60 седящи места. Повечето от певците са делили сцена с музикантите от бенда.

Намираме майката на звездата от Детската Евровизия Лидия Ганева да бърше прозорци. Невяна също е отделила време в неделния ден да помогне за ремонта. Преди дни пловдивското дарование пусна второто парче, което Графа й подари, впечатлен от нейния талант и професионализъм. През 2016 година Лидия представи успешно България в престижния европейския музикален конкурс  с песента “Вълшебен ден”, като класира страната ни на девето място. В новия видеоклип, продуциран от “Монте Мюзик” участие взима и изпълнителят VenZy. Песента е по музика на Владимир Ампов. В новия си клип Лидия и VenZy подаряват “Милиони причини” за добро настроение със своята безгрижна разходка из улиците на родния град на младата изпълнителка – Пловдив. За броени часове песента спечели симпатията и позитивните коментари на феновете в интернет.

Петър Бечев от Математическата гимназия също е от звездите на музикалната школа. В неделния ден обаче Петьо се показа като сръчен майстор и се зае да монтира контактите в кабинетите.

„Общината инвестира 30 000 лева, за което сме много благодарни. Бригада от „Жилфонд” влезе първа и чисти близо месец, защото сградата беше горяла.  Оттук нататък имаме нужда от довършване на стаите, в които ще се водят уроци по пиано, китара, солфеж и вокално майсторство. Нужни са средства за оборудване, озвучителна техника и осветление, компютри”, пояснява Румяна Иванова. В центъра се обучават около 70 деца.

Надеждата е голямата част от парите да бъдат събрани от благотворителния концерт на 2 септември на Античния театър, който ще бъде подкрепен от Маргарита Хранова, Любо Киров, Рафи и 4magic.