Казал, че отива при директорката, за да преодолее охраната на ОУ “Димчо Дебелянов, пуснаха го срещу 300 лева гаранция

Баща от Столипиново наби съученик на дъщеря си в ОУ „Димчо Дебелянов“.  В последния ден преди ваканцията мъжът отишъл в училищет , като казал на охраната, че иска среща с директора Цветана Крекманска. Пазителят на реда го пуснал, но не го продружил до кабинета на школския шеф, за да не оставя входа без надзор.

В един от коридорите обаче  46-годишният Васко Величков срещнал 8-годишен съученик на дъщеря си, който бил в конфликт с нея. Той се разгневил и ударил няколко шамара на детето, което паднало на земята, след което продължил да го рита.

При намесата на учители, бащата се държал агресивно и се нахвърлил върху тях с обиди и заплахи. Охраната веднага повикала полиция и той бил задържан.

Пострадалото дете е било прегледано, но не са констатирани сериозни травми,  поясняват от Районната прокуратура. Побойникът е бил задържан за 72 часа, след което е освободен срещу парична гаранция от 300 лева. Образувано е бързо производство за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

Как конфликтната ситуация се е отразила на останалите деца все още не е ясно, тъй като всички са във вакация до 12 февруари. Училищният психолог ще разговаря със свидетелите на инцидента.

Спречкванията в училищата в махалите са масово явление и обикновено продължават класната стая по домашните адреси, тъй като децата от едно школо живеят на метри едно от друго.