Вокалната група взе първото място, купа и диплом от “Утринна звезда” в конкуренция с 1500 участници

kkk

Първо място, купа и диплом завоюваха талантите от пловдивската вокална група „Бамбини” на международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”. В надпреварата взеха участие над 1500 изпълнители от Русия и Македония, както и десетки творчески колективи от различни краища на България.

Вокалната група към Центъра за подкрепа на личностното развитие в града под тепетата бе представена от  децата на  секстет „Бамбини“, които показаха на сцената, че са достойни претенденти за златното отличие.  Сред многобройна селекция в  категорията на формациите, журито отличи именно тях.

Според регламент на конкурса  лауреатите и златните медалисти от изданията на фестивала „Утринна звезда” през 2016 година ще бъдат включени в грандиозен шоу-спектакъл през януари догодина в НДК.

Това е поредното отличие на пловдивската вокална група. Преди броени дни възпитаниците на Снежана Донева и Димитър Донев се завърнаха от Кюстендил, където се проведе първият Международен детски коледен конкурс „Коледна изповед“.  За своето участие децата от  „Бамбини“ прибавиха към постиженията  си второ място, плакет и диплом.

Първо място и покана за участие във  фестивал в Израел получиха най – големите възпитаници  на формацията след  участието си в XII Международен фестивал на изкуствата “ Кръстопът на музите“ в София. Там децата се представиха с тригласна интерпретация на песента „Къде си вярна ти любов народна“, чийто аранжимент е дело на корепетитора на групата Димитър Донев.

За своите изключителни постижения „Бамбини“ е част от проекта на фондация „Димитър Бербатов” – „Успелите деца на България“. Вече е факт алманахът, който подкрепя и популяризира постиженията на най-талантливите деца, сред които са и те.

20161204_122002