Само пет момичета успяха да се класират за „Медицина“ на втори тур, като последната приета е с 33.06

Балът за „Стоматология“ при момчетата слезе до минималния за вход. Това показват резултатите от второ класиране в Медицинския университет. Последният влязъл е с 24.30. Припомняме, че висшето училище не приема с бал под 24. Балът на момичетата е с шест единици по-висок и е паднал до 30.44.

Само пет жени успяха да се класират за „Медицина“, където минималният бал е 33.06. Най-ниският за момчета е 30.28, като класираните на втори тур са осем. Медицината бе с най-висок минимален бал и на първия етап. Това е и най-желаната от магистърските специалности.

Едва три момичета успяха да намерят място в магистърската специалност „Фармация“, където балът е слязъл до 31.02. Най-много са приетите мъже – десет, като последният е с бал 25.88.

Записването на приетите е на 22 и 23 юли. Припомняме, че заради епидемията от КОВИД-19, то е онлайн през профилите на кандидат-студентите. На следващия ще излязат резултатите от трети тур. Записването е на 27 и 28 юли.

Между 25 и 28 юли ще се приемат молби за платено обучение. След обявяване на резултатите от трети етап, неприетите подават онлайн електронно заявление за участие в последващи класирания, ако има свободни места.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.