Ангел Кодинов от Спортното училище пропусна матурите, заради квотата за игрите през август

Три училища го аплодираха на абитуриентския бал в „Тримонциум” снощи

Ангел Кодинов с треньора си Владимир Генов и директорът на Спортното училище Илияна Данчева.
Ангел Кодинов с треньора си Владимир Генов и директорът на Спортното училище Илияна Данчева.

Зрелостници пяха „Мила Родино” в чест на най-младия участник на олимпийските игри в Рио през август. 12-класникът от Спортното училище Ангел Кодинов бе бурно аплодиран не само от съучениците си, но и от зрелостниците на СОУ „П. Евтимий” и СОУ „Св. Седмочисленици”, които празнуваха заедно снощи в хотел „Тримонциум”.

По време на приветствието си към абитуриентите, директорът Илияна Данчева покани на сцената Ангел и треньора му от Спортен клуб по кану-каяк „Чипилски” – Владимир Генов, за да ги поздрави за грандиозния успех.

12-класникът спечели квота за игрите на дисциплината 1000 метра едноместно кану. За жалост квалификацията в германския град Дуисбруг съвпадна с държавните зрелостни изпити и Ангел не успя да се яви, но пък постигна невероятен резултат. Той ще е най-младият състезател на турнира по кану в Рио. Така, заедно с още петима спортни таланти, той става шестият, който ще представлява България на олимпиадата в Бразилия.

image-f308870dee8b9b40ed9d825209797801bb61e065f860716f6ed4234761dcf653-V

Впечатлени от резултатите на зрелостника, присъстващите в панорамния ресторант на „Тримонциум” станаха на крака, за да го аплодират, след което пяха с него националния химн.

„Тренира дори в деня на абитуриентския си бал, вечерта си тръгна в 22.30, защото на следващия ден пак го чакаха тренировки. От 5 клас съм негов класен ръководител и не мога да не се гордея с постиженията и невероятното му израстване. Отговорен, сериозен, отдаден на спорта и амбициран млад човек. Щастлива съм от успехите му”, сподели развълнувана Янка Николова.

Като класен и преподавател по български език, единственото й притеснение е дали Ангел ще бъде в България, когато са датите за поправителната сесия.