Учениците от СУ „Никола Вапцаров” искат и модерна озвучителна техника за физкултурния салон

Монитори за кабинетите по биология и химия станаха кауза за учениците от СУ „Никола Вапцаров”, които решиха да събират средства за модернизирането на двата кабинета. На традиционния коледен базар днес те подредиха празнични погачи, домашно приготвени солени и сладки изкушения, картички и сувенири, които бяха изкупени от родители, учители и ученици. В украсеното с гирлянди и мини коледни елхи фоайе отрупаните щандове привличаха малки и големи. Да подкрепи инициативата дойде и областният лидер на Синдиката на българските учители Петрана Калоферова.

Амбицията на Училищното настоятелство е да модернизира и естетизира кабинети, класни стаи и училищния двор. След еко класната стая и площадка за спорт на открито,техниката за кабинетите по английски език и география, сега ще се оборудват кабинетите  по биология и химия и ще се закупи озвучителна техника за физкултурния салон, обясни директорът Елена Александрова.

Тя е изпратила благодарствени адреси на лица, институции и фирми, съдействали за модернизирането на училището, сред които кметът на „Северен” Ральо Ралев. Отличени бяха с грамоти и парични средства ученици, постигнали високи резултати в спорта и в науката през 2017 година. Пищна заря и хоро поставиха грандиозен финал на празни