22-годишният младеж, който бе диагностициран с левкемия по време на летния си стаж в ЦЕРН, мечтае да продължи образованието си в Англия

Базар и благотворителен турнир в подкрепа на Боян Бонев организира първомайското СУ „Асен Златаров”. Довечера родители и ученици ще донесат в двора на училището ръчно изработени сувенири или лакомства, а събраните средства ще бъдат внесени за лечението на 22-годишния младеж.

В първия учебен ден десетки училища призоваха своите ученици да дарят приготвените за цветя средства за операцията на Боян, който е завършил основното си образование в първомайското училище. Другите две училища, в които върви сериозна благотворителна кампания, са ОУ „Яне Сандански” и СУ „Патриарх Евтимий”, където са учители майката и бащата на Боян.

„Решихме да направим благотворителен турнир, за да може още повече хора да помогнат на Боян. Всеки желаещ да се включи е добре дошъл на 29 септември на изкуственото игрище в училището. Форматът на турнира е 5+1 ( неограничен брой хора и смени в отбор). На двора ще има поставени и специални кутии за каузата. Входната такса е 10 лева на човек като всички събрани средства ще бъдат дарени Боян”, обясни директорът Чавдар Здравчев.

В Математическата гимназия, която завършва с отличие, Боян се увлича по програмирането. Участва в състезания по информационни технологии, където завоюва множество престижни места. След това продължава висшето си образование в Англия, в The University of Birmingham. Той е един от малкото студенти със стаж в Англия по специалността след приключване на първата си година от обучението.

„Приеха ме за летен стажант в CERN, в Женева, Швейцария. През юли, по време на практиката, бях диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Започнах лечение и след един месец се оказа, че трябва да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Операцията е много скъпа и моля за вашето съдействие. Моето желание е да се излекувам и да продължа образованието си възможно най-скоро, за да допринеса за развитието на света като работя в сферата на машинното обучение, и в частност конволюционните невронни мрежи. Те се занимават с изследвнето на интересни модели върху изображения, като например B- и T- клетки при левкемията, което би помогнало за по-лесното диагностициране на хора в моето състоятние”, пише Боян във Фейсбук.

БОЯН ИВАНОВ БОНЕВ
БАНКА ДСК-ЕАД
EURO IBAN BG61STSA93000025577504
BIC STSABGSF

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.