Арх. Георги Савов с победителката Пламена Примова.

Георги Савов, завършил втория випуск на гимназията, връчи парични премии за най-добра рисунка

Арх. Георги Савов с класираната на първо място Пламена Примова.

Главният проектант на базата на жълто-черните в „Коматево” и на стадион „Христо Ботев“ награди таланти от Художествената гимназия. Арх. Георги Савов е завършил втория випуск на училището, по негови проекти са изградени редица сгради в промишлените райони около Пловдив. Днес за четвърти пореден път бяха отличени победителите в конкурса за рисунка на негово име. Паричните премии бяха връчени от самия арх. Савов, който подкрепя със собствени средства талантливи ученици от любимото си училище.

Жури в състав проф. Галина Лардева и проф. Мъгърдич Касапян от АМТИИ оцени рисунките, като условието бе участниците да са работили сами, без намесата на преподавателите. Според регламента ограничения за техника и формат няма.

Първото място и наградата от 500 лв. бяха присъдени на Пламена Примова, а втората позиция и плик с 300 лв. получи Мария Ангелова. Тази година бяха раздадени две трети награди по 200 лв. на Елена Маринска и Иван Аризанов, както и три поощрителни по 100 лв.на Виктория Илиева, Лъчезар Бобеков и Светослав Караджов.

Идеята е в бъдеще наградите да се трансформират в целогодишни стипендии за даровити художници, а връчването им да става при откриването на голямата училищна изложба в края на учебната година.