Трите кабинета са специализирани за паралелките по графичен дизайн, за занимания по музика и за работа с деца със СОП, финансирането е изцяло с бюджетни средства

Арт център, изграден изцяло със средства от делегирания бюджет на училището, отвори врати днес в СУ „Черноризец Храбър“. Това е поредната придобивка за училището, което ежегодно модернизира както средата, така и образователния процес. Сега за специалност „Графичен дизайн“ са оборудвани нови кабинети, където ще се води специализираната им подготовка. Днес ученици от дуалните паралелки на 8 и 9 клас, които са първите в страната в средно училище, представиха свои проекти, по които работят, в присъствието на представители на компаниите партньори „Стико 90“ и „Блаком“. В края на миналата учебна година деветокласниците са провели пробно стажуване във фирмите, за да се запознаят с цялостния процес – от склада до крайния продукт. По идея на директора Елена Кисьова те вече имат и униформи с логото на специалността.

Кабинетът по музика е снабден с тонколони и пулт, има и три микрофона, закупени по НП „Заедно в изкуствата и спорта“, на които днес се изявиха певците от училищната вокална група „Музикално вълшебство“. В него ще се водят заниманията по музика на клубовете по интереси. Училището разполага и със стари музикални инструменти, които в момента се реставрират и ще бъда изложени в кабинета, ще бъде обособен и кът с грамофонни плочи.

„Вижте какво нарисувах, това е моето семейство“, посреща гостите на откриването Мариян от 8 а клас. Той е сред децата със СОП, които ще се обучават в третия от кабинетите на новоизграденото пространство. Това е солната стая, където ще се провежда и терапия. Зрелостничката Ема от 12 а клас показва направената от къща от хартия, а Боги обяснява, че иска тук да слуша рокендрол. Те са сред 19-те ученици със специални потребности, които се обучават в училището.

След като отец Ангел освети центъра и пожела здраве и благоденствие за всички, гостите опитаха от кулинарните вкусотии, приготвени от децата от клуба по здравословно хранене.

По традиция, в Деня на християнското семейство, педагогическият екип се събра край трапезата след края на часовете. Всеки от учителите се представи с домашно приготвени деликатеси, като можеше да се опита както баница с лапад и станимъшки сармички, така и лазаня.

Плодовете на знанието от керамика са сред новите придобивки в училищния двор за настоящата учебна година.