В месеца на детската книга ученици от 1 до 7 клас могат да вземат участие в онлайн надпреварата в образователна платформа „Книговище“

Деца от цялата страна могат да премерят сили в националното Априлско състезание по четене с разбиране, което ще се проведе от 1 до 30 април. То е за ученици от 1. до 7. клас и ще се състои онлайн в образователната платформа „Книговище“. Надпреварата е част от кампанията “Четем и знаем” на Асоциация “Българска книга”.

За да се включат в състезанието, децата трябва да четат, но и да покажат, че разбират добре това, което са прочели. Образователната платформа „Книговище“ съдържа над 4000 въпросника игри по детски приказки, енциклопедии, романи, читанки. Не е необходимо децата да се записват за участие. Достатъчно е през месец април през свои детски профили в платформата да бъдат активни и да трупат успехи през верни отговори. Платформата автоматично и в реално време ще показва класирането на индивидуални участници, но и на цели класове. По време на цялото състезание ресурсите на платформата ще бъдат свободно достъпни.

Децата ще могат да играят в удобно за тях време в клас или вкъщи, на компютър, таблет или мобилен телефон в приложенията на „Книговище“. В края ще бъдат отличени най-добрите участници и класове. Резултатите на всяко дете ще се формират както от броя спечелени точки, така и от процента верни отговори на въпросите по детска литература, включително и учебна, и детски новини. Състезателите ще могат да печелят преднина и със създаването на въпросници за онлайн платформата.

Победителите ще получат грамоти и награди.