Досегашният временно изпълняващ длъжността спечели конкурса, обявен от МОН

Антоанета Пакова е новият началник на Регионалното управление на образованието, обявиха от МОН. До конкурса за поста бяха допуснати двама кандидати – временно изпълняващият длъжността Антоанета Пакова и инж. Мария Абрашева – бивш директор на  Прoфecиoнaлнaтa гимнaзия пo химични и хрaнитeлни тeхнoлoгии в Пaзaрджик.

Пакова е дългогодишен началник отдел “Административно-правно, финансово, стопанско и информационно обслужване” в РУО, била е главен секретар в Център за развитие на човешките ресурси. Тя за втори път заема временно поста началник, след като оглавяваше РУО и при кабинета Орешарски. Това стана, след като предишният началник на РУО Иванка Киркова бе освободена дисциплинарно след масирани проверки във всички регионални управления у нас в мандата на настоящото служебно правителство.

Двете кандидатки за ръководната длъжност се явяваха на тест с по 40 затворени въпроса, максималният резултат от който е 5,00 точки. Вчера бе вторият етап от надпреварата – интервюто с комисията. То е с по-голяма относителна тежест, поради което резултатите от теста се умножават с коефициент 4, а резултатите от интервюто – с коефициент 5.