Старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия ще изпълнява временно длъжността „началник“

Антоанета Кръстанова е временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието. От днес тя поеме ръководния пост. Това потвърдиха за „Уча в Пловдив“ от Министерството на образованието.

Припомняме, че вчера МОН възстанови на длъжността Иванка Киркова, след като Върховният административен съд отмени заповедта й за уволнение от 5 юли 2021 година. Щом подписа заповедта си за назначение обаче, Киркова получи и втора – че от 29 април се прекратяват трудовите й правоотношения. Тя подписа и нея. Но заяви, че отново ще си търси правата в съда и че смята да заведе две дела – срещу мотивите за уволнение и за уронване на престижа.

До връщането на Киркова началник на РУО бе Антоанета Пакова. Тя спечели конкурса, обявен от МОН, след уволнението на Киркова миналата година. Сега най-вероятно предстои да бъде обявен нов конкурс за длъжостта. Въпреки че Киркова бе възстановена само за ден.

Дотогава на шефския стол сяда старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия Антоанета Кръстанова. Припомняме, че тя за пореден път временно ще ръководи РУО. От 23 септември м.г., когато Пакова се включи в работата на служебния кабинет, Кръстанова застана на ръководния пост. След като близо 3 месеца бе началник на кабинета на министъра на икономиката от служебния кабинет Даниела Везиева, Пакова се върна на шефския стол в града под тепетата през декември м.г. Преди да поеме РУО тя бе началник на отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване“.