P1150009

Антиспин шествие със запалени свещи в знак на съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН организират доброволци от БМЧК Пловдив на 1 декември.  Началото на акцията „Спри Предаването! Има Начин!” е 15 часа. На специално подготвен пункт за игри, който ще бъде разположен до Централна поща, доброволци ще приканват младите хора да се включат в инициативата и да станат съпричастни към проблемите на СПИН. Шествието стартира от пункта пред общината в 16.30 часа, ще премине по Главната и отново ще се върне пред пощата.

По-рано през деня студенските съвети на Пловдивски университет, Университетът по хранителни технологии и Академията за музикално, танцово изкуство, ще организират антиспин акции пред  сградите на вузовете си.

Ученици от 4 пловдивски училища ще анкетират свои връстници до каква степента са запознати с темата за ХИВ/СПИН. От 30 ноември до 4 декември обучени доброволци на червенокръстката организация ще говорят за превенцията със свои връстници от училищата в  Пловдив и областта.4000 безплатни презервативи и 3000 информационни материали ще бъдат раздадени по време на кампанията.