Учителят по музика и народен изпълнител Здравко Мандаджиев даде начало на празника в ОУ „Стоян Михайловски“ с родопския химн „Излел е Дельо хайдутин“

Емоционално танцово изпълнение на фолклорен ансамбъл „Тракия“ предизвика фурор на днешното откриване на учебната година в ОУ „Стоян Михайловски“. Изненада за ученици, учители и гости бе беше поздравът на формацията с главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева, която за първи път приема поканата да участва в празнична програма по повод 15 септември.

Тон на тържеството, което мина под знака на българския фолклор, даде учителят по музика и популярен народен изпълнител, носител на множество престижни награди – Здравко Мандаджиев. Той избра да изпълни родопския химн „Излел е Дельо хайдутин“ и събра аплодисментите на присъстващите, изпълнили училищния двор.

„Днес е денят, в който се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището – свят дом, в който се влиза с уважение и респект“, каза в приветственото си слово директорът Тинка Балабанова и пожела никога да не загасва искрата, осветяваща верния път към знанието. След което към небето полетяха балони с цветовете на трибагреника.

Празничната програма продължи с поздрав от родителите на ученици и изпълнения на танцова формация „Ненси денс“.