Певиците от оркестрантите смаяха с многоглас публиката в най-големия конгресен център на австрийската столица
11042940_10204359756126830_970584104159746565_n
С диплом за отлично представяне се завърна от IV Международен фолклорен фестивал във Виена ансамбъл “Тракийска младост” при СОУ “Любен Каравелов.  Певиците и оркестрантите смаяха публиката с перфектно изпълнение на трудните многогласни български народни песни в най-големия конгресен център “Пирамида” на австрийската столица. Още с появата си пловдивските таланти, ръководени от диригента на ансамбъла Георги Найденов, впечатлиха зрителите с красивите си носии, но когато зазвучаха тракийските и родопски мелодии, залата притихна, за да избухне в аплодисменти в края на изпълнението на учениците от града на тепетата.
На фестивала взеха участие повече 2500 изпълнители от Беларус, Индонезия, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Гърция, Полша, Германия.
Поздравления и овации от впечатляващото представяне на 36 певици и оркестранти получи и директорът на училището Саша Щерева, която придружи своите възпитаници.
“Горда съм, защото за пореден път доказаха, че са най-добрите не само на национални конкурси, но и на международни фестивали. Поведението им бе професионално, нямаше и следа от умората от дългото чакане. Дисциплинирани,  артистични и талантливи”, сподели Щерева за “Уча в Пловдив”. Тъй като гастролът съвпаднал с 1 март, нашите момчета и момичета вързали на участниците от другите държави мартеници за здраве и късмет, след което свирили и танцували всички заедно.
Научили, че на фестивала участва фолклорна група от България, нашенци, живеещи във Виена, дошли да чуят изпълнението на пловдивския ансамбъл. Те чакали търпеливо до късно вечерта изпълнението на “Тракийска младост”, а на финала учениците изненадали и тях с ръчно изработени мартеници
Освен дипломата за отличното им представяне в престижния форум, пловдивчани получили покана за следващото издание и за фестивали в други държави.